puberteta

Hei alle sammen.

Denne bloggen ble opprettet for å hjelpe dere gjennom pubertenten og ting rundt det. Og for de som ikke har kommet i puberteten. I denne bloggen vil det komme innlegg om forskjellige ting innenfor puberteten. Og om det er noe dere lurer på, er det bare å komme med spørsmål! Anonymt, eller ikke. Alle spørsmål vil besvares, av enten Anne eller Jonas. Som mottoet vårt sier, det finnes ingen dumme spørsmål, bare dumme svar! :-)

 

Er det noe du har på hjeret? Er det noe du lurer på? Kanskje noe du føler du ikke kan spørre hvem som helst om? Så er vi her for dere! 

SPØR I VEI!

 

 

Anne & Jonas! 21 kommentarer

05.aug.2011 kl.00:03

Bra å vite at det finnes en sånn blogg !!

puberteta

05.aug.2011 kl.00:10

Dette blir satt pris på! Det er bare å spørre i vei! :-)

RonjaSixx

05.aug.2011 kl.00:18

Fint at det finnes sånn blogg..

Men gi ... å spam på inlegg.

puberteta

05.aug.2011 kl.00:27

Beklager hvis det plager deg. Men det er viktig at vi får spredt budskapet om våres nyttige blogg.

05.aug.2011 kl.00:33

hei jeg er en jente på 15 år, jeg kan si selv at jeg ikke er stygg og gutter har hvert interisert i meg (men jeg har ikke hvert det i dem). Men jeg har aldri klint/kysset eller hvert sammen med en gutt i hele mitt liv! Dette er noe som tærer på selvtilliten og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre for å få han jeg liker til å like meg... svar!!

05.aug.2011 kl.00:35

ja, jeg glemte spørsmålet.. ehe, er dette uvanelig, og vordan kan jeg lær meg å bli mer utadvent til dem jeg liker?

puberteta

05.aug.2011 kl.00:48

Hei jente 15.Nei dette er helt normalt, og jeg er sikker på at alle har følt det slik før. Du er ikke alene om å være litt usikker. Det beste du kan gjøre er å være deg selv. Ikke vær redd for å drite deg ut, det synes vi gutter er sjarmerende! Tør å ta initiativ til å finne på noe med ham. Og der ifra vil det kanskje utvikle seg til noe mer ?! :)

Du må stole på deg selv. GI deg selv litt tid til å finne ut hva det er du vil. Når det gjelder han du liker, må du vise han at du liker han. Smil, ta kontakt og gi han litt ekstra oppmerksomhet. Det kan være første skritt på veien. Hvis han ikke gjengjelder kontakten, er det ikke noe i veien meg deg. Det er bare slik at det skal litt til at det klaffer med to personer.

Lykke til!

Jonas

Line Marlene

05.aug.2011 kl.01:25

Jeg har et spørsmål, men velger å være anonym, for det er litt flaut...

Jeg går i 6.kl, og venninna mine går i 7klasse og har noen i 8b.

jeg lurer på om det er normalt at man har sex i dne alderen jeg er? for det er 3 jenter i klassa som sier at de har hatt sex, men jeg vet ikke om jeg tror på det, for de vil ikke si hvem de har gjort det med, men de sier det er noen i 8 kl. jeg føler meg unormal, for de jentene som har gjort det er liksom "de kule" i klassen. så da de spurte meg om jeg også hadde gjort det, så sa jeg ja, for jeg syns det var flaut at jeg ikke hadde det når de hadde det. jeg prøver å finne noen gutter jeg kan ha sex med, for jeg vil også gjøre det. jeg har lest i topp og slikt at man må være klar og ikke gjøre det før det, men jeg føler meg klar. tips til hvordan jeg kan få det til? svar så fort som mulig, er du snill.

anonym

05.aug.2011 kl.03:15

jeg velger og være anonym da dette er litt kleint.

jeg er en 15 år gammel jente som er helt normal. men ofte klør det veldig i underlivet! hva burde jeg gjøre og er dette farlig?

btw så digger jeg at denne bloggen finnes! kommer til og bruke dere masse!

Lysgaard♥

05.aug.2011 kl.10:32

SV: Okei, fint å vite. :D

05.aug.2011 kl.12:39

Hei du som går i 6 klasse. Det er opp til deg selv om det er normalt eller ikke. Det du har lest i TOPP er helt rett, du må være klar før du starter med noe.Men hvis du føler deg klar, er det opp til deg selv! Jeg synes det er litt tidelig, så det kan hende at venninene dine sier de har hat sex bare for å være kule. Det er viktig at du er ærlig med venninene dine. Ikke si du har hat sex, bare fordi du vil virke kul

Du bør ikke lete etter gutter du kan ha sex med. Det blir helt feil. Du må vente på den rette personen, og han kan komme når som helst! :-)

Det eneste tipset jeg kan gi til deg er at du bør vente på den rette, og derifra, se hva som skjer!

lykke til! :-)

Anne

puberteta

05.aug.2011 kl.13:04

Hei jente 15. Kløe i underlivet er slikt som skjer. Det du burde gjøre er å ta kontakt med legen din, for hun/han vet hva du burde gjøre. Men jeg kan fortelle deg litt om det.

Kløe i underlivet og rundt skjedeinngangen er plagsomt. Den vanligste årsaken er sopp, men det finnes også andre infeksjoner, og andre sykdommer, som medfører underlivskløe. Det du bør gjøre er rett å slett å ta kontakt med legen din.

Lykke til! :-)

Anne

anonym

05.aug.2011 kl.13:58

HEi , er det vondt og ha mensen ? velger og være anonym jeg ..Jeg er 10 år

puberteta

05.aug.2011 kl.14:50

anonym: Hei, jente 10.

Ja ,det kan være vondt å ha mensen. Det varierer fra gang til gang, og det er ikke sikkert at du vil oppleve detter. Noen jenter kan føle store magesmerter, eller kjenne seg trøtte og slitne under mensens første dager. Noen kan føle seg oppblåste og ha løs mage, eller være kvalme, mens andre kan føle at de ikke gjør det like bra som ellers i for eksempel idrett. Det er ikke noe farlig. Det hjelper som regel med vanlig smertestillende, om ikke dette har noe effekt så kan man prate med legen.

Anne :-)

05.aug.2011 kl.19:02

Skam kul blogg! jeg er en jente på 15 år og jeg har en rød prikk i underlivet, hva kan det ver? jeg har også hat mensen i 1,5 år og lider av syke mensen smerter.. forslag på hva annes som hjelper en paracet? :)
Lykke til!

Henriette

07.aug.2011 kl.14:33

Hvem er dere da? Har dere noen utdannelse eller lignende som gjør at dere kan svare på spørsmål?

Anonym

07.aug.2011 kl.17:24

Jeg er ei jente på 14 år. Etter at jeg kom i puberteten er jeg ofte kåt. Men når jeg fingrer meg selv, kjennes det ut som at det er noe som sperrer inngangen til vaginaen min. Jeg kommer meg inn, men likevel er det noe som er i veien. Jeg lurte fælt på hva dette var, så jeg bestemte meg for å utforske litt, og fingret foran et speil. Da så jeg at det var noe der, noe rosa. det er ikke vondt når jeg fingrer, men det er ikke deilig, og jeg får ikke orgasme av det. Det får jeg bare hvis jeg stimulerer klitoris. Hva kan dette være?

Hilsen Anonym.

Badassemokid

07.aug.2011 kl.22:07

Hei igjenn! det var jeg som dkrev dette:

"hei jeg er en jente på 15 år, jeg kan si selv at jeg ikke er stygg og gutter har hvert interisert i meg (men jeg har ikke hvert det i dem). Men jeg har aldri klint/kysset eller hvert sammen med en gutt i hele mitt liv! Dette er noe som tærer på selvtilliten og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre for å få han jeg liker til å like meg... svar!!"

Tusentakk for svaret, men det som er, er at jeg tør å drite meg ut, jeg ler, kødder og er meg selv. men med en gang jeg er med gutter jeg ikke har gått i klasse med i 9 år blir jeg innesluttet og rar! Han jeg liker har jeg likt før (2 år siden), og vell jeg har forandret meg vanvittig på to år! Så da jeg likte han turte jeg ikke å prate med han i virkeligheten, men jeg chattet med han på facebook, hver eneste gang han var på, helt til han sluttet å svare. Da jeg møtte han igjenn i sommer, føler jeg at vi fikk relatift god kontakt og pratet litt, men da jeg skrev hei til han på face (dagen etter at han adde chattet med veninnen min) svarte han ikke.... Hva skal jeg gjøre for at han skal skjønne at jeg har forandret meg?

anonym

08.aug.2011 kl.11:02

Hei , er det vondt og gå i puberteta ? ,Jeg er 11 år ..

anonym

09.aug.2011 kl.18:21

Kan man ha sex når mman er 10 år ?

Skriv en ny kommentar

puberteta

puberteta

19, Ringerike

Hei. Vi er Anne og Jonas. Vi er her for å hjelpe dere gjennom puberteten og andre problemer som måtte oppstå rundt dette. Ikke vær redd for å stille spørsmål! :-)

Kategorier

Arkiv

hits